top of page

Důležité body vybojovaly ženy na Vysočině

TJ Sokol Velké Mezičíří – Házená J. Hradec 26:29 (11:16).

Nečekaný zisk dvou bodů si připsaly ženy Házené J. Hradec, které v 18. kole I. ligy zvítězily ve Velkém Meziříčí. Na půdě třetího týmu tabulky přitom hrály ve velmi oslabeném složení.

K zápasu, jenž na Vysočině začal v sobotu již v 9 hodin ráno, nastoupilo jindřichohradecké družstvo bez juniorské reprezentantky Kristýny Plucarové a chyběly i dvě hostující hráčky z českobudějovické Lokomotivy Anna Dolejšová a Zuzana Hondlíková.

Brzký začátek se na hostujícím týmu nijak nepodepsal, ospale naopak působily domácí favoritky. Těm se sice povedlo dát hned na začátku úvodní gól, ale bylo to naposledy, kdy vedly.

Házená JH se koncentrovala na obranu, jíž skvělými zákroky podporovala brankářka Petra Dušková. V útoku se nikam nehnala, snažila se nedělat chyby. Dokázala se přesnými kombinacemi dostávat do jasných střeleckých pozic, které tentokrát i zužitkovala. V první půli její náskok postupně rostl (14. – 6:3; 22. – 14:10), na jejím konci byl pětibrankový.

Domácí celek se neprobral ani po přestávce, zato Jihočešky na hřiště doslova vtrhly. Během 8 minut již vedly o 11 gólů (38. – 23:12). Zápas pak dovedly bez problémů do vítězného konce, přestože se V. Meziříčí rozstřílela Iva Závišková a pro zranění musely v 40. minutě z hrací plochy Gabriela Zahradníková a Sabina Jasanská, dvě nejzkušenější hostující házenkářky.

Gabriela Zahradníková se přes zraněný kotník do hry nakonec vrátila, bohužel Sabina Jasanská zápas nedohrála.

Iva Jonová (J. Hradec – trenérka): „Mám z výsledku velkou radost. Sestava byla dost okleštěná, ale všechny hráčky podaly super výkon, hrálo se kolektivně a od začátku s nasazením. Na hráčkách byla vidět chuť vyhrát, to bylo super. Vyzdvihnout musím Sabinu Jasanskou a Gabrielu Zahradníkovou, které k zápasu přistoupily opravdu velice zodpovědně a jako nejzkušenější hráčky týmu hru táhly a řídily. Z branky jim pomáhala Petra Dušková, chytala výborně.

Bohužel právě tyto dvě "tahounky"se nám v 8 a 9 minutě druhého poločasu zranily a

na hráčských postech muselo pak dojít k improvizacím, do hry šly dorostenky. Sice na chvíli přenechaly iniciativu soupeřkám, ovšem poté se s novou situací srovnaly a začaly znovu dávat branky.

Trochu nám dělala problémy nejlepší střelkyně domácích, Iva Závišková. I když jsme na ni hráli osobní obranu, přesto nám dala jedenáct gólů. Rozstřílela se hlavně ke konci, kdy jsme dovolili domácím jejich hru a trochu jsme polevili, ale naštěstí jsme si vedení udrželi až do konce."

Branky: Závišková 11, Uchytilová 7/4, Vodná 4, Zbožínková 2, Pacalová 1, Homolová 1 – Zahradníková 7/2, Jasanská 6, T. Dolejšová 5, Tržilová 4, Březinová 3, Jírová 2, Rytířová 2.

Sedmičky: 4/4:2/2. Vyloučení: 1:1. Žluté karty: 3:2. Rozhodčí: Moravec – Sovová, 58 diváků.

J. Hradec: Dušková, Formánková – E. Kovářová, Rytířová, Tržilová, Březinová, A. Hauserová, T. Dolejšová, Jírová, Zahradníková, Jasanská.

Roman Pišný (-rop-).

záložka modrá mini.gif
DLE KATEGORIÍ
bottom of page